30.04.2024

За торгівлю в Instagram – за ґрати: на росії готують новий закон

7

Новий проєкт закону розглянуть у держдумі рФ. Новий закон матиме назву «Про внесення змін до статті 7 Федерального закону «Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму».

Про це повідомляє Детектор медіа.

Відомо, що новий законопроєкт забороняє банкам обслуговувати клієнтів, що пропонують послуги з використанням сайтів, доступ до яких на території рф заборонено.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну, путінська влада росії заблокувала десятки сайтів, зокрема соцмережі Facebook, Instagram та Twitter. Водночас, це не зупинило звичайних користувачів, тому вони намагаються обходити заборону за допомогою сервісів VPN, хоча більшість сайтів, що надають послуги захищених мереж, також були заблоковані.

Новий закон унеможливлює офіційну діяльність на заблокованих платформах навіть з використанням VPN, тому що заборона стосується доменного імені сайту.

У пояснювальній записці окремо оговорюється, що заборона не торкнеться соцмережі VK («ВКонтакті») та сервісу оголошень Avito. Винятки обґрунтовуються тим, що попри блокування деяких сторінок на цих ресурсах, «доступ до доменного імені сайтів необмежений».

Генеральним директором технологічної корпорації VK є Володимир Кирієнко, батько якого Сергій Кирієнко зараз є першим заступником керівника адміністрації президента рФ та наближений до путіна.

7 thoughts on “За торгівлю в Instagram – за ґрати: на росії готують новий закон

  1. Сповіщення: click for info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *