30.04.2024

Орда іде

Росіяни та Китай проводять масштабні військові навчання.

Ореол таємничості, під яким готувалися російсько-китайські навчання “Восток/Взаимодействие 2021” на території КНР, нарешті зник: китайська пропаганда почала волати про де-факто історичний військовий союз з Російською Федерацією.

Армія Росії почала прибувати до округу Нінся ще минулого місяця, але реальні навчання розпочалися у понеділок, 9 серпня 2021 року. Разом з цим почалася й нова хвиля істерії про вічний союз між КНР-РФ з боку китайської пропаганди.

У навчаннях буде використано китайську та російську військову техніку різних рівнів: бронетехніку, САУ, гаубиці, РСЗО, допоміжну техніку до них, безпілотники й гелікоптери. Відпрацьовуватимуться й удари ракетами “земля-повітря”. А ще буде задіяно найкращу китайську авіацію.

Офіційна кількість залучених армійців у китайських ЗМІ – понад 10000 осіб. Згідно з російськими, – 13000. Також на навчаннях присутня військова верхівка РФ. Вірогідно, китайська техніка перейде на озброєння ЗС РФ уже найближчим часом.

Натомість, під час кремлівських навчань “Кавказ 2020” китайці вчилися користуватися основними видами військової техніки РФ. А ще раніше комуністи вивчали російські методики агресії у ході тренувань “Схід-2018” та “Центр-2019”.

Крім цього, КНР підтвердила участь у “іншій тісній взаємодії з РФ”. Йдеться про участь китайців у армійських іграх Кремля 2021 року, що пройдуть на території Росії, Білорусі, Узбекистану та Ірану з 22 серпня по 4 вересня.

Можна припустити, що якщо контингент КНР братиме участь в “іграх” у Білорусі до 4 вересня, то його залишать й до 10 вересня, коли має початися “Запад2021” – інші навчання під егідою РФ. Серед офіційних підстав для навчань – “забезпечення миру та стабільності у регіоні”.

Однак, з багатьох джерел відомо, що мова не просто про тренування заради “миру”:

1. КНР не приховує, що має намір використати війська, разом з Росією, на території Афганістану. Про це пише пропагандистське видання Global Times.

2. Китайська пропаганда всіляко протиставляє КНР-РФ – США, що, за словами тієї самої GT, своїм санкційним тиском на Москву та Пекін спричинила їх об’єднання.

3. Як відмічають профільні експерти, мета КНР, що не брала участь у реальній війні з 1980-х років, отримати досвід російських операцій у (!) Грузії, Україні та Сирії.

4. Йдеться про намір РФ і КНР проводити спільні навчання далеко від власних кордонів: до 2023 року Росія планує взяти участь у навчаннях поблизу Тайваню та Японії, а Китай – у Балтійському морі, за моделлю спільних китайсько-російських тренувань у Середземному морі (2015 р.).

5. Як китайська, так і російська техніка, що буде використовуватися під час навчань, спрямована на знищення зброї США та союзників.

За офіційною версією, у навчаннях беруть участь російські війська в Азії та китайські війська на Заході КНР. Проте, беручи до уваги брехливість обох режимів, найбільш вірогідно, що на навчання прибули злочинці, причетні до війни на Сході України. Варто пам’ятати і про участь китайських військових у групі “Вагнера”.

Як підкреслює видання National Interest, загроза величезна, адже російські війська вчаться керувати китайською технікою; якщо уявити логістичне поєднання військ Росії та Китаю, то зупинити “бліцкриг” нової імперії зла стає фактично неможливо. Як приклад наводиться можливість перекидання сил КНР до Чорного моря – для підтримки російських операцій – для анексії чорноморської частини Східної Європи, тобто – такого бажаного Кремлем “юго-востока” України, включаючи Одесу, Миколаїв, Херсон та Запоріжжя. Однак, якщо розглянути можливість початку війни у Тайванській протоці, ризик відкриття другого фронту РФ-КНР проти України – для послаблення США і союзників – стає все більш реальним.

джерело

2 thoughts on “Орда іде.

  1. Сповіщення: hair queen la

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *